A Tachográfkorong feldolgozó rendszer megkönnyíti a mindennapi munkát. Segítségével egyszerűen és gyorsan kiértékelheti tachográfkorongjait. A feldolgozás síkágyas lapolvasóval (szkennerrel) történik. Egy korong feldolgozásának az ideje nagyon rövid, kevesebb mint 2 perc, egy mai átlagos személyi számítógépen*. A tachográfkorong kiértékelő rendszer csak a tőlünk vásárolt szkennerrel használható, amit erre a célra választottunk ki és kalibráltunk. A szkenner ára 18 000 Ft + ÁFA

Működés:

Miután a tachográfkorongot a szkennerbe helyezte, a programban csupán egy gombot kell megnyomni a feldolgozáshoz, majd nyugodtan hátradőlhet. Kb. 1 perc 35mp és 1 perc 55mp közötti idő elteltével a feldolgozás elkészül. Ezek után megadhatja a koronghoz tartozó sofőrt, autót, dátumot, valamint a járatszámot, menetlevélszámot, viszonylatot és egy megjegyzést.

A feldolgozás során a program mindent automatikusan, beavatkozás nélkül képes elvégezni. Ellenőrzi, hogy van-e korong a szkennerben és azt, hogy teljes terjedelmében a leolvasási felületen helyezkedik-e el. Megállapítja a korong pontos helyzetét, majd kinagyítja azt. A kinagyított korongon számos matematikai művelet elvégzése után (8 millió pont segítségével, több elvű képfeldolgozási műveleteket kielemezve) kevesebb mint 2 perc eltéréssel beméri az elforgatottságot. (Gyakorlatilag manuálisan ennél pontosabban nem lehetne megmondani a programnak a korong elforgatott helyzetét az időegységek leolvasásához.) Miután a program megtalálta a nulla órát, mint kiindulási pontot, leolvassa a korongról az értékes információkat, majd táblázatba foglalva megjeleníti azokat.

  A program képes leolvasni a vezetési- és pihenőidőket.
  Részletes lista készíthető a vezetésiidőkről, munkaidőkről és a pihenőidőkről.
  A program ellenőrzi a vezetési- és pihenőidők betartását.

A programcsomag tartalmaz gépjármű nyilvántartást, sofőr nyilvántartást, emlékeztető, figyelmeztető rendszert, valamint sok hasznos apróbb funkciót.

A tachográfkorong feldolgozó rendszer ára: 78 000 Ft + Áfa (6 autóig)

6 autó felett 4 000 Ft + ÁFA / autó

Néhány példa:

1-6 autó 7 autó 10 autó 15 autó 30 autó 50 autó 100 autó
78 000 Ft 82 000 Ft 94 000 Ft 114 000 Ft 174 000 Ft 254 000 Ft 454 000 Ft

*Ajánlott számítógépigény:

  Minimum 2 Ghz Intel Pentium 4 vagy AMD processzor
  512 MB rendszer RAM
  4 GB szabad terület a merevlemezen

A feldolgozás sebességét a számítógép teljesítménye jelentősen befolyásolja. A fent említett paraméterekkel rendelkező számítógéppel lehet 1-2 percen belül feldolgoztatni egy korongot. Gyengébb teljesítményű számítógéppel is használható a program, azonban a korong beolvasása, kiértékelése gyengébb gép esetén több időt vesz igénybe.

A tachográfkorong kiértékelő rendszer akár PENTIUM I-es számítógépen is elindul, 32 Mb rendszer RAM-mal. Akár egy ilyen teljesítményű számítógéppel is elvégezhető a feldolgozás, de nem javasoljuk a folyamat időigénye miatt.